BREAKING

NEWS

Toppnews

Terranet siktar mot stjärnorna – tar in 80 miljoner

Pär-Olof Johannesson, vd för Terranet. Ett samarbete med amerikanska hårdvarujätten Qualcomm ska ta alumnibolaget Terranets offlinekommunikation till världsmarknaden. Nu vill bolaget ta in 80 miljoner kronor och för samtal med ett av världens största filmbolag. Terranet har utvecklat en teknik för att skicka ljud, bild och data mellan mobila enheter utan att använda wifi, 3G, 4G eller GSM. Tekniken gör det möjligt att låta mobiler kommunicera utan att använda simkort eller radiomaster – istället för nätinfrastruktur utnyttjas andra mobila enheter som master. Läs mer

Acconeer direktkvalificerade till 33-listan

Alumnibolaget Acconeer vann förra veckan skånefinalen till Ny Tekniks och Affärsvärldens 33-lista över unga heta teknikföretag i Sverige. Acconeer står bakom en strömsnål radar för bland annat mobiltelefoner. Nästa år räknar bolaget med att massproducera produkten. Vi säger stort grattis! Läs mer i Sydsvenska Dagbladet här.

Vinn en kvarts miljon till ditt bolag!

Nominera till Årets SuperStartup 2016 - Årets SuperStartups utgörs av de bolag som har potential att bli Sveriges nya succébolag och utses av Veckans Affärer och Almi Invest. Det bolag som kammar hem 1:a pris får ett erbjudande om en direktinvestering på scenen från Almi Invest på 250 000 kr. Deadline för nominering: 11 mars 2016. Läs mer i Veckans Affärer här.

Latest news
Archieve