BREAKING

NEWS

Toppnews

Välkomna Health Business of the Year!

"Folk sitter på sina rumpor alldeles för mycket" säger Mikaela Persson, Karolina Silfverberg och Fredrik Ramsten från Actimate. Mikaela och Karolina har båda lång erfarenhet som triatleter, och Mikaela är fortfarande aktiv i Sveriges landslag. Fredrik har en basketkarriär bakom sig. Dessutom finns ett stort intresse för kost, hälsa och välmående - någonting som har drivit dessa entreprenörer till att vilja motivera andra. "Stegräknaretävlingar finns på företag idag, men det är tråkigt tycker vi. Det blir elitistiskt och de som redan tränar gynnas av de. Actimate vill med sin aktivitetsutmaning Health Business of the Year visa att det är viktigt att röra på sig, men att det spelar ingen roll

Parkster väntas sälja omkring hundratusen p-biljetter i Malmö innan första advent

I höst lanserade Malmö stad appen Parkster för parkering på kommunens gator, torg och P-hus. - Fördelarna är att det inte kostar något extra att köpa en biljett med Parkster och att bilisten endast betalar för den tid bilen står parkerad, säger vd Henrik Hallgren. Parkster som är ett alumnibolag från Ideon Innovation finns på ett trettiotal orter i Sverige, bland annat Malmö, Lund, Ängelholm, Båstad och snart också Ystad. Läs hela artikeln här.

Storytel satsar på ljudböcker på arabiska

Ungefär en halv miljoner människor talar arabiska i Sverige, uppskattar alumnibolaget Storytel. Nu ska förlaget göra ljudböcker som riktar sig specifikt till den publiken. – Arabiska är ett stort språk i Sverige, och det är superintressant. I tillägg till det talas språket av 385 miljoner människor i världen. De bär på en rik berättartradition som jag tror kan nå en stor publik i talad form så småningom, säger vd Jonas Tellander. Läs hela artikeln här. Jonas Tellander, vd Storytel. Fotograf: Daniel Roos / Storytel pressbilder.

Latest news
Archieve