top of page

Breaking

news

Barcamper-projektet lockar stockholmare


Barcamper-projektet fortsätter att arbeta med att fånga startups från hela Skåne som arbetar inom den kulturella och kreativa sektorn. Allt ifrån en liten buss. Målet är att hitta tio idéer som sedan ska accelereras mot den internationella marknaden, med mottot att startup-världen ska vara enkel att navigera i. De senaste tre dagarna har projektet börjat kokas ned till 40 bolag, som i Ideon Innovations lokaler har fått fortsätta med att utveckla sina affärskoncept.

Ryktet om Barcamper har även spritt sig till övriga Sverige, där stockholmaren Caroline von Post har rest mil för att kunna utveckla sig affärsidé. Med varumärket Stormie Poodle tar hon tillvara på återvunna hotel-textilier och skapar moderna produkter till barn.

"Hotellen äger inte sina textilier, utan det är tvätterierna som gör det. De leasar ut det här materialet, så som lakan och handukar. De är ju alltid perfekt skick när du bor på ett hotell, så det krävs ganska lite för att de ska kasseras. Det som händer idag är att de görs om till trassel eller trasor. Då plockar jag ut de bästa bitarna och så gör jag en ny produkt av det som har ett högre värde än det ursprungliga värdet på handuken", berättar Caroline.

Barcamper-projektet fick Caroline nys om via Facebook, och kastade sig ned så fort hon fick reda på att det var okej att delta även om hon inte var baserad i Skåne. Hon uppfattar att innovationsvärlden i syd som bubblande och spännande. Nu vill hon gå vidare med Stormie Poodle. "Jag har redan fyra barn, och det här är mitt femte barn. Jag vill se det flyga".

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page