top of page

Breaking

news

Barcamper öppnar dörrar för storslagna idéerBarcamper-projektet fortsätter sin resa i att söka efter Skånes nya lovande entreprenörer. Konceptet är plockat från Italien där det pågått sedan 2012 och skapat investeringar för 125 miljoner kronor i 51 bolag.

Sedan våren 2016 har Barcamper funnits i Sverige, på initiativ av Lasse Mattiasson och Katarina Scott från The Creative Plot. Under april åkte The Creative Plot runt i Skåne i sin husbil för att träffa och höra hungriga innovatörer som vill förverkliga sina idéer på en internationell nivå. 80 stycken bolag blev scoutade på 6 dagars-turnén som sedan blev 40 stycken bolag efter en 4 dagars castingperiod. Nu har 20 bolag gått vidare till Accelerator vecka här i Ideons Agoras lokaler.

"Vi har blivit otroligt positivt överraskade av detta äventyr! Från början räknade vi med att få några dropouts, men samtliga bolag har deltagit i alla processer, fulla av entusiasm och engagemang", berättar projektledaren och initiativtagaren Lasse. Han menar att Barcamper-konceptet har öppnat dörrar för de entreprenörer som kanske upplevt det svårare att kunna förverkliga sin idé tidigare. Exempelvis har fler kvinnor än män sökt sig till husbilen, vilka det annars finns en avsaknad av i startup-världen. "Vi samtalar över en kopp kaffe och fika i bussen, och miljön i bilen skapar en familjär och avväpnande stämning. Det är nog formatet som gjort att vi har fått en stor mångfald av människor som velat söka sig till Barcamper", säger Lasse.

Även om processen inte är slut än har redan Barcamper-bolag satt igång sina affärsdrömmar. Det nystartade bolaget Voltus ska nu flytta in på Ideon Innovation för att bygga vidare på sina revolutionerande drönare. Barcamper-teamet har även regelbunden kontakt där de återkopplar och vägleder med samtliga 80 bolag som varit med i processen.

Näst ska alltså 20 bolag bli 10, under en fullspäckad Accelerator vecka av coaching, inspiration, driv, samtal, möten och en hel del spänning tillsammans med den italienska och svenska teamet och flera inspiratörer. OS-medaljörer, Idol jury, entreprenörer och innovatörer från hela världen har bjudits in för att dela med sig av sina historier och tips - allt för att uppfylla så många drömmar som möjligt!

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page