top of page

Breaking

news

Välkomna Vultus!


Med drönare, ett stort intresse för teknik och en uppväxt vid öppna landskap föddes bolaget Vultus affärsidé. En vision om ett effektivare och miljövänligare lantbruk ligger som grund, och drönare är en given lösning enligt grundarna Robert Schmitt och William Håkansson. Tekniken är enkel - en drönare skannar av lantbrukarens mark, fotografier av marken tas, dessa fotograferier konverteras sedan till kartor och på så vis kan Robert och William ta ut viktig data. Datan analyseras, och det är just denna information som lantbrukaren kan använda för att effektivisera sin odling. På så vis sparas resurser, då exempelvis datan berättar vilka områden som bör gödslas och vilka som inte behöver det.

Robert och William är självlärda. Från en början arbetade de med drönare utav rent och skärt intresse, men efter ett tag öppnade sig fler och fler dörrar kring vad tekniken kan användas till. Efterfrågan till tjänsten kom ifrån lantbrukarna själva.

Vi är inget annat än förväntansfulla och glada över att Vultus har flyttat in på Ideon Innovation. Välkomna!

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page