top of page

Breaking

news

Välkomna Bildis!


Solveig, 95 år, är en pigg pensionär med en stor, stor familj. Hon har tre egna barn, åtta barnbarn och sjutton barnbarnsbarn. Hon har en släkt som heter duga, och är själv på toppen av släktpyramiden. Att få träffa familjen är det bästa Solveig vet, och när hon inte kan träffa dem tar hon in dem i sitt hem genom fotografier som får pryda trerummarens väggar. Dock börjar väggarna bli fulla av bilder, då familjen bara växer och växer.

Solveig är Johan Säfholms svärmor. Johan ville lösa hennes problem, och utvecklade därför bildis - den uppkopplade fotoramen. Till en början var det en produkt som var ämnad till familjen, men snabbt insåg Johan att detta är en affärsidé som skulle hjälpa många i samma situation som Solveig. Med bildis applikation på din telefon kan du enkelt lägga upp bilder som direkt visas upp på en utvald persons surfplatta med bildis applikation. Du kopplar upp surfplattan hemma hos din äldre släkting, och bilderna rullar automatiskt hela tiden, och uppdateras när nya bilder kommer in. På så vis kan släktingar från hela världen dela med sig av sina dop, konfirmationer, högtider eller vardagsögonblick - utan att den äldre släktingen behöver sätta sig in i en hur en teknisk pryl fungerar, eller att de behöver komma dit och uppdatera för varje ny bild som de vill dela.

Förhoppningen för framtiden är att applikationen kan användas för fler ändamål. Exempelvis skulle personal som arbetar i hemtjänst kunna presenteras via surfplattan så att en äldre person kan känna sig trygg genom att veta vem som kommer på besök. Möjligheterna är många! Vi är riktigt spända och glada över att Bildis har blivit en del av Ideon Innovation. *Solveig heter egentligen någonting annat

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page