Breaking

news

Inkubatorbolaget Palagos smarta armband testas i Spanien!

September 28, 2016

 

För första gången i Europa ska kontaktlösa betalningar testas i kollektivtrafiken. Lundabolaget Palago är en av de aktörer som möjliggjort tekniken.

 

Snart får ett antal pendlare i spanska Valencia tillgång till kontaktlösa blipparmband, som ska användas för betalning av biljetter för resor med stadens kollektivtrafik.Det smarta armbandet baseras på NFC-teknik, en överföringsmetod för kontaktlöst utbyte av data, och blipparmbandet har utvecklats av Lundabolaget Palago i samarbete med koreanska Amotech.

 

– Initialt omfattas 35 användare av testet som pågår året ut. Vi ser ett snabbt växande intresse för kontaktlösa betalningar och har som målsättning att följa upp testet i Valencia med liknande tester i ett antal andra europeiska städer som visat intresse, säger Göran Andersson, vd för Palago

 

Läs hela artikeln här

 


 

Please reload

TOPPNYHETER

SÖK TILL VÅR INNOVATIONSTÄVLING!

June 2, 2020

1/4
Please reload

SENASTE