top of page

Breaking

news

Inkubatorbolaget Palagos smarta armband testas i Spanien!


För första gången i Europa ska kontaktlösa betalningar testas i kollektivtrafiken. Lundabolaget Palago är en av de aktörer som möjliggjort tekniken.

Snart får ett antal pendlare i spanska Valencia tillgång till kontaktlösa blipparmband, som ska användas för betalning av biljetter för resor med stadens kollektivtrafik.Det smarta armbandet baseras på NFC-teknik, en överföringsmetod för kontaktlöst utbyte av data, och blipparmbandet har utvecklats av Lundabolaget Palago i samarbete med koreanska Amotech.

– Initialt omfattas 35 användare av testet som pågår året ut. Vi ser ett snabbt växande intresse för kontaktlösa betalningar och har som målsättning att följa upp testet i Valencia med liknande tester i ett antal andra europeiska städer som visat intresse, säger Göran Andersson, vd för Palago.

Läs hela artikeln här.

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page