top of page

Breaking

news

Inkubatorbolaget Vultus tar hem 50 000 kr på Sweden Demo Day!


Den 30e april klockan 14.00 steg två killar in i vår rullande inkubator Barcamper. William Håkansson och Robert Schmitt kom från ingenstans och tog sig hela vägen till final och en andra plats på Barcamper Action Day.

Igår vann Vultus "The International Growth Award" på Sweden Demo Day i Stockholm. Priset? Hela 50 000 kr från Tillväxtverket! Konkurrensen var stenhård med över 250 startups som var listade, och över 500 var på plats.

Det är kombinationen av en uppväxt nära åkermark och ett stort teknikintresse som lagt grunden till företaget Vultus.

"Vi växte båda upp på landet, berättar Robert. William vid Eslöv och jag vid Åhus. William hade en drönare. Vi började fundera på vad vi kunde göra med en drönare i lantbruket." Bli alltså inte förvånad om du ser drönare som cirklar över fälten när det börjar grönska nästa vår. När drönarna har landat kan lantbrukarna få en analys som gör att de vet hur de ska gödsla för att nå bästa resultat.

"Man kan säga att vi upptäckte att lantbruket ligger långt efter den teknologi som används inom andra områden", säger William. "Det finns en mismatch mellan teknik och lantbruk och det finns många grejer som inte görs."

Innovationen är hög helt enkelt, och vi kan inget annat än att applådera för Vultus stora framgångar!

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page