top of page

Breaking

news

Ett innovativt år! Ideon Innovations highlights 2016

Vilket härligt, kaosigt, spännande, innovativt, drivet och roligt år vi har haft! Att arbeta med startups innebär ständig utveckling, vilket vi märker av hela tiden i vår miljö här på inkubatorn. Nya bolag flyttar in och gamla bolag växer praktiskt taget ur sina kontor. På våra tisdagsfrukostar träffar en alltid på nya ansikten, och vi kan se nätverken skapas framför våra ögon. 2016 har inneburit många spännande möten, uppgångar och även motgångar, nya projekt och nya ansikten. Precis som det ska vara!

Barcamper

Barcamper-projektet var ett av de roligaste projekten under året! The Creative Plot tog hit konceptet Barcamper från Italien, och gav sig ut i Skåne på jakt efter entreprenörer i den mobila inkubatorn.

I vår lilla vita buss pratade vi med hundratals inspirerande människor som alla ville dela med sig av sin affärsidé.

Under äventyrets gång fick entreprenörerna genomgå coachning, pitchträning, utvärdering, förfining och massor mera. Här på Accelerator Week. Health Business of the Year blev sedan ett Ideon Innovations-bolag - yay!

Först var de 80, sedan blev de 40, sedan 20, 10, och tillslut 1 vinnare! Hela finalen leddes av Lunds egen Johan Wester, inför en stooooooor publik.

Vad hände mer i huset?

Självklart har det hänt massor mer roliga grejer här på Ideon Agora. Förutom våra veckofrukostar har det kommit hit folk från alla hörn och kanter.

Störst var Internet of Things-konferensen där hela huset fylldes upp till taket med technördar, robotar och framtidens idéer.

På Ideon Global Impact uppmärksammade vi frågor som: "Hur kan forskning inom hållbarhet möta näringslivet?" Det är häftigt vad som händer när vi på Ideon skapar starka samarbeten med Lunds Universitet och LTH. Det är i mötet som innovationen skapas!

Vi träffades även med Adsensus för att fira de entreprenörer som genomgått det säljprogram som vi gör tillsammans!

Och vi hostade det fantastiska initiativet Open Hack, där 70 studenter fyllde Ideon Agora i 48 timmar för att tillsammans koda för mänskligheten.

Har det gått bra?

Men ja! Det har varit ett underbart år för både våra inkubatorbolag och för våra alumnibolag! Här är ett litet axplock av roliga grejer som har hänt.

På ett sätt skulle en kunna säga att detta var alumnibolaget Storytels år, då de överumplade oss när de köpte hela Nordstedt. Att de för bara några år sedan satt på Ideon Innovation är fantastiskt!

Det har även gått riktigt bra för alumnibolaget Parkster som expanderat till Malmö med stormsteg med sin parkeringsapp.

Acconer drog in 60 miljoner i riskkapital och hamnade på 33-listan över unga heta teknikföretag i Sverige.

Men det har hänt mycket i huset också såklart. Det nyinflyttade bolaget Vultus började sin startup-karriär med stormsteg när de först kom tvåa i Barcamperfinalen och sedan vann första pris från Tillväxtverket på Sweden Demo Day!

Everyday vann Business Challenge 2016!

The Creative Plot-bolaget IAMRUNBOX gjorde Crowdfunding-succé på Kickstarter!

Mistbase omnämndes flera gånger som en av de framstående aktörerna inom Low Power Wide Area Network (LPWAN) tillsammans med jättar som Vodafone, Huawei, Intel och Nokia. Och de drog in fyra miljoner! Och anställde så många att de inte fick plats i inkubatorn längre!

Vad mer?

Ja, vi har fått tillskott av Olivia som idag arbetar som kommunikatör, och alldeles nu i December trädde Anna in som VD för inkubatorn.

Vi har dessutom fått en helt ny skrud med sprillans hemsida och ett Instagramkonto!

Här är bilderna ni gillade allra mest! En hel del kloka citat, möten, vinnare och intressanta föreläsningar. Vi lovar att fortsätta dokumentera allt kul som händer på inkubatorn på Ideon Agora under 2017.

Vi är helt säkra att det kommer att bli ett magiskt år! Tack för allt, önskar vi till alla våra bolag, kollegor, vänner och nya bekantskaper.

♡ God jul och gott nytt år! ♡

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page