top of page

Breaking

news

THE YES DAY 2017 - Vi sa JA till kvinnors entreprenörskap!

Så bar det äntligen av - The Yes Day på Ideon Agora. Som vi arbetat och längtat efter detta, och så stod vi plötsligt där med 180 gäster och 16 talare. Vi på Ideon Innovation har länge känt att vi måste visa att våra dörrar står öppna för alla typer av företagare och idéer, och inspirera fler kvinnor till att starta företag. Nu fick vi äntligen möjlighet att göra det på The Yes Day, och samtidigt träffa massor med nya fantastiska människor. Vi tar en kik på dagen, yes?

Susanna Bill hälsade alla välkomna!

Chloe från The Ground och Susanna är bästisar, och roddar Women in Entrepreneurship Breakfast ihop tillsammans med Lovisa på Malmö Startups!

Världens bästa publik <3

Anna, Pelle och Ola presenterade Ideon Innovation

Tillsammans med alla andra aktörer som hjälper små företag. Här har vi Anna från Innovation Skåne!

Och sen fullkomligt golvade Lotta Brattin oss med sin historia! Hon berättade om när hon gick i konkurs, och om hur viktigt det är att våga misslyckas. AMAZING.

Lotta är ju en av grundarna av Acne Jeans och Ibeyostudios, så det blev en hel del snack om estetik och mode.

Alla våra volontärer var så fina i sina blomsterkransar 🌸

Sedan var det breakout-sessions på schemat där bland annat Elisabeth Brevenson från Twilio berättade om sin resa från 0 till 100, literally speaking. Hennes företag hade en tillväxt på över 12 400% på 5 år. YES.

Lunch på det! TACK Susanna Bill för att du är världens bästa kock, som både modererade The Yes Day och lagade lunchen. Du är guld🌟 .

Det var SÅ GOTT.

Och tack Caliente för den kryddiga drycken!

Här har vi ett power-gäng som minglar. Från vänster: Therese Alstin (FormDesign Center med mera, med mera), Jenny Wilson (amazing artist), Anna Branten (VD Ideon Innovation & allmighty görare), Lotta Brattin (Acne Jeans & Ibeyo Studios och så vidare, och så vidare).

Mätta och belåtna tog vi oss vidare för fler breakout-sessions. Här snackar Anna och Jenny om kreativitet. Hur vet man vilket frö man ska jobba vidare med, hur viktigt är det med mod och hur balanserar man lust med självkritik? Små frågor helt enkelt.

Sen klev fantastiska Eva Ekedahl upp på scen för en liveinspelning av hennes podcast Karriärpodden. Gäst var Ideon Science Park och vår egen underbara Mia Rolf! Mia är verkligen hejdlöst cool.

Tack till er fina!

Zenit Design höll sedan en kreativ workshop där deltagarna fick lära sig att visualisera sin idé. Detta var vår sista breakout-session för dagen. Vid det här laget var många lite slitna av alla nya intryck.

Vi avslutade därför med ett supertrevligt nätverksmöte med Women For Leaders som Eva från Karriärpodden höll tillsammans med Jeanna Rutherhill. N1CE stod för afterworken - tack!

Vi vill även dela med oss av den här lilla filmen som sammanfattar en fantastisk dag på ett episkt sätt. Tack alla ni underbara deltagare, både på scen och i publik. Utan er hade The Yes Day aldrig hänt. Vi är ju väldigt trötta på att kvinnor inte har samma plats som män i företagarvärlden, så vi hoppas att denna dagen bidrog till lite inspiration och glädje för er som är sugna eller har startat företag. Nu kör vi skamlöst genom resten av 2017! ♀

Avslutningsvis vill vi tacka vår fantastiska guldsponsor Sparbanken Skåne och Sparbanksstiftelsen. Ni förverkligade detta tillsammans med oss, och för det är vi evigt tacksamma.

Dessutom vill vi tacka våra övriga sponsorer Barista (för underbart kaffe och fika), Malmö Startups (för den goda lunchen), och N1CE (den den kalla coctailglassen).

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page