top of page

Breaking

news

Lisa Heiberg - Morgondagens Samhällsbyggande Entreprenör

Lisa Heiberg från inkubatorbolaget DiaPure nämns som Morgondagens Samhällsbyggande Entreprenör och prisas med 200 tusen kronor för att fortsätta utveckla samhället med sina tjänster och produkter.

Sveriges Innovationsriksdag delade Swedish Incubators & Science Parks ut ÅForsk Entreprenörsstipendier till 10 Morgondagens Samhällsbyggande Entreprenörer.

 

Framförallt är priset bekräftelsen på idén och potentialen för DiaPure. Det betyder enormt mycket. Att få pris och den uppmärksamhet som det innebär ger en stärkt profil och trovärdighet gentemot kunder och investerare, samarbetspartners och andra regionala aktörer som vi behöver för att lyckas. Det är det allra viktigaste. Som litet företag behöver man trovärdighet. - Påstår Lisa upprymt och tackar bland annat Ideon Innovation.

 

DiaPure återvinner näringen ur ditt avloppsvatten!
 Fosfor är en av värdens viktigaste handelsvaror och används för gödning. Fosfor behövs till allt som växer, men är samtidigt ett stort miljöproblem. EU satsar därför hårt på återvinning av fosfor, och i framtiden kommer det vara lika naturligt som att återvinna plast.

DiaPure är en naturlig, högteknologisk produkt som efterliknar markens rening, fast bättre. Förbättring av Fosfor rening i enskilda avlopp är värt ca 3 miljarder kr/år, bara i Sverige. DiaPure är den enda fosfor avskiljare som dessutom kan återvinna fosfor.

 

”Lisa Heiberg har ett fantastiskt driv och är en kreativ entreprenör som lyckats se morgondagens behov på marknaden. Genom forskning och innovation i kombination med en omtanke om miljön skapar Lisa en unik produkt med väldigt hög tillväxtpotential.” - Anser affärsutvecklarna.

 

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page