top of page

Breaking

news

YES FÖR ETT JÄMLIKT ENTREPRENÖRSKAP

Den tredje maj hölls The Yes Day 2018 i Lund.

The Yes Day samlade över hundra deltagare som sa ett gemensamt YES till alla ska ha lika villkor och förutsättningar inom entreprenörskap!

The Yes Day deltagare

Dagen bjöd på inspirerande talare och diskussioner på scen, workshops med konkreta verktyg som utvecklade entreprenörer i sitt företagande. Fikapauser, lunch och mingel gav möjlighet att ställa frågor, be om tips och bolla idéer ihop med olika specialister som var tillgängliga för deltagarna och deras behov.

”Som deltagare gick man hem med mer än bara inspiration, man gick hem med framtidstro samt en vilja och kraft att skapa förändring. The Yes Day blev en plats för inspiration, nya nätverk, mer kunskap och kraft att satsa på sina idéer!” – berättar glada projektledaren, Anna van der Brugghen.

Anna van der Brugghen

Dagens Keynote - Negin Azimi, 19-åriga entreprenör som är verksamhetsansvarig på TEDxYouth Stockholm, satte ton med sin föreläsning om integration, normer och entreprenörskap. ”Samhället är mer hållbart med större fokus på sociala värden och entreprenörskap.” – menade Negin.

Negin Azimi

Utifrån egna exempel såsom #killmiddag, Fatta och #skitikön föreläste Kristina Wicksell från Make Equal om hur vi kan skapa samhällsförändrande kommunikation och kampanjer.

”För mig handlar innovation om lösningar. Innovativa lösningar till samhällsproblem hittar vi när vi inte utgår ifrån hur samhället har sett ut – hur vi har gjort och löst saker tidigare.” – Påstod Kristina.

Dagens moderator var författare, upplevelsedesigner och kritiker - Johanna Koljonen. Johanna lyfte fram vikten av förändring för att skapa jämlika miljöer på Sveriges inkubatorer och i andra delar av innovationssystemet.

Johanna Koljonen och The Yes Day publik

Idag fördelas makt och resurser utan jämvikt. Statistiken och maktstrukturer försöker Ideon Innovation förändra genom The Yes Way – ett projekt som fokuserar på att ta fram nya metoder, arbetssätt och stödfunktioner för kvinnliga entreprenörer.

Vi säger YES till förändring för att tillsammans förbättra samhället! Stort tack till Smartfilm som lyckades att fånga det budskapet i filmen nedanför.

Teamet bakom The Yes Day tänker som dagens talare Kristina Wicksell som påståd att "Vi ska inte fastna i problematiserande. Vi ska tänka visionärt – vart vill vi nå och vad har vi för medel?"

The Yes Way Team

Förutom den återkommande konferensen – The Yes Day, arbetar The Yes Way med metodutveckling, förinkubator, kunskapsfokuserade nätverksträffar och underhåller ett online nätverk som består av över 500 kvinnliga entreprenörer, idébärare, innovatörer, förändringsbärare och företagare.

 

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page