top of page

Breaking

news

Ny styrelse för Ideon Innovation  – värvar exministern Maria Borelius

En ny styrelse tar över Ideon Innovation i Lund. Bland de som värvas finns Maria Borelius, kortvarig handelsminister i Reinfeldts första regering, och Malmöbolaget Hövdings grundare Terese Alstin.

Rickard Mosell

Även Johan Olsén, affärschef för Almi Företagspartner Skåne, är ny ledamot liksom Anna Lithagen från Svenska Institutet. Samtidigt kliver Rickard Mosell, vd för Ideon Innovation fram till 2016, in som ordförande. Kvar i styrelsen sedan tidigare är Lunds universitets innovationsdirektör Linus Wiebe.

Något egentligt styrelsearbete har inte skett i Ideon Innovation de senaste åren, uppger Rickard Mosell. Istället har inkubatorns frågor diskuterats i moderbolaget, som i dag heter Ideon Open.

– Vi har ambition att utveckla inkubatorn framåt, att få in mer tvärvetenskapliga innovationer. Ideon Innovation jobbar redan med att bjuda in kvinnor och utlandsfödda – vi måste attrahera fler grupper för att få in disruptiva innovationer, säger Rickard Mosell till Rapidus.

Att ha en egen styrelse ger även bättre utgångsläge hos det nationella inkubatorprogrammets finansiär Vinnova, menar han.

Ideon Innovation omsätter ett tiotal miljoner kronor och har en handfull sysselsatta med Anna Branten som vd. Drygt tjugo bolag sitter i dag i inkubatorn.

 

Denna artikel är ursprungligen publicerad i Rapidus nyhetsbrev och återpubliceras med tillstånd av Rapidus. Läs mer här: www.rapidus.se

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page