top of page

Breaking

news

Ideon Innovation har fått finansiering för att kunna stötta sociala innovationer bättre!

Förra veckan kom beskedet – Vinnova har beslutat att stötta Ideon Innovations projekt ”The Joint Way”, vilket innebär att Ideon Innovation parallellt med arbetet i The Yes Way kommer att kunna fokusera ytterligare på att ta fram olika stöd, verktyg och kunskapshöjande insatser för att stötta sociala innovationer, något som blir viktigare och viktigare. Projektets syfte är att stärka förmågan hos Sveriges innovationsfrämjare att identifiera, attrahera och stötta sociala innovationer och innovatörer. Genom en gemensam process med innovationsfrämjare från olika delar av Sverige har projektet stor potential att bidra till strukturell förändring i innovationsstödsystemet.

 

"Det är ett oerhört viktigt och relevant projekt för att vi som innovationsfrämjare ska kunna stötta olika innovationer och bolag som vill arbeta med framtidens och sociala/samhällsutmaningar. För det behöver vi olika metoder, mer kunskap och nya sätt att arbeta på." - berättar Melina Bergström, projektledare för The Yes Way & The Joint Way

 

Projektet som startar den 1 december och ska pågå i två år planeras och genomförs i samarbete med Kontigo, VentureLab i Skåne, Peak Region i Jämtland, Movexum i Gävleborg och Bizmaker i Sundsvall. Dessutom bidrar den ideella organisationen Winnet Skåne med sina kompetenser och verktyg.

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page