top of page

Breaking

news

Bakom kulisserna - Tendo

Nu ska vi få lära känna nyinflyttade inkubatorbolaget Tendo lite mer.

Tendo-teamet

På bild från vänster: Robin Gustavsson, Joe Sarawut Nielsen, Sofie Woge & Pontus Renmarker.

1. Beskriv kort och enkelt - Vad gör ni?

Tendo är ett designdrivet Startup som utvecklar robotiserade hjälpmedel för personer med begränsningar i händerna. Vår första produkt är en aktiv handske, skapad för att assistera personer att greppa, hålla och släppa objekt genom att dra i artificiella senor – likt en marionettdocka. Produkten är skapad för människor som känner sig begränsade i det dagliga livet till följd av t.ex. en stroke, artros/reumatism eller en ryggmärgsskada.

 

2. Vi har ett stort nätverk här på inkubatorn - vem behöver ni komma i kontakt med eller vad behöver ni hjälp med just nu? Om ni behöver hjälp,

vem ska de kontakta hos er?

Inom mjukvara - Pontus Renmarker Embedded development, C - All erfarenhet innanför modellering och simulering i

Matlab med Simulink.

Inom hårdvara - Robin Gustafsson Diskussion kring mekaniska lösningar och elektronik - Robin Gustafsson EMC-test - Pontus Renmarker Smarta textiler - Sofie Woge / Joe Sarawut Nielsen

Inom entreprenörskap - Sofie Woge

Allmänna diskussioner kring affärsmodell, regulatoriska frågor kring

CE-märkning förmedicinska produkter, testning av medicinska hjälpmedel.

Vi hade också väldigt mycket behövt en ”VD sekreterare”/administrativt stöd/

spindeln-i-nätet-person - Sofie Woge

Främst letar vi praktikanter.

3. Vilket av de globala målen ligger er närmast om hjärtat ❤️ ?

Hur jobbar ni för det?

Att arbeta mot en hållbar utveckling är en självklarhet för oss och dessutom har vi möjligheten att ”göra rätt från början”. När det kommer till FN:s globala mål så är det främst mål 3, 9 och 10 som vi tittar lite extra på.

God hälsa, mål 3, är en grundförutsättning för att människor ska kunna uppfylla sin potential. Delmål 3.4 tar upp betydelsen av att främja psykisk hälsa och välbefinnande. Med vår lösning kan äldre och personer drabbade av stroke eller ryggmärgsskador bli betydligt mer självständiga än idag. Med Tendo kan individen få en ökad rörelsefrihet, vilket medför ett ökat välbefinnande. Vår slogan ”for people, not symptoms” innebär att vår teknologi syftar till att maximera individens självständighet, såväl fysiskt som psykiskt.

Tendo bidrar även till mål 10, att minska ojämlikheter, i synnerhet till delmål 10.2, att alla har rätt till att inkluderas i det sociala, ekonomiska och politiska livet, oavsett funktionsnedsättning. Detta är tveklöst något som Tendo bidrar till och ett kortsiktigt värde för individen ger på lång sikt en positiv samhällsutveckling

såväl socialt som ekonomiskt.

Utveckling och tillverkning av en fysisk produkt har negativa miljöeffekter. Tendo satsar därför på att upprätta en skandinavisk leverantörskedja för att underlätta kontroll av sociala och miljömässiga krav, minimera onödiga transporter samt bidra till att integrera småskaliga hållbara industriföretag i värdekedjor och marknader

(FN:s hållbarhetsmål 9.3).

För att minska negativa effekter av materialanvändning jobbar Tendo modulbaserat vilket underlättar underhåll och reparationer och ger en ökad livslängd för produkten.

 

Tack för att vi har fått lära känna er bättre!

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page