top of page

Breaking

news

Bakom kulisserna - Aqua Gustus

Vi fortsätter med att lära känna våra fantastiska inkubatorbolag!

Idag tittar vi in bakom kulisserna hos Aqua Gustus.

Andreas och Linda Kirsebom

1. Beskriv kort och enkelt - Vad gör ni?

Varje år köps det ungefär 200 miljoner liter vatten på flaska i Sverige, det mesta tappat på flaskor av plast. En majoritet av detta vatten är smaksatt på ett eller annat sätt. Dessutom lanseras ett antal nya funktionella drycker varje år i Sverige, som till största delen består av vatten. Detta har en stor påverkan på vår miljö genom råvaruframställning, tillverkning, transport och återvinning. Detta vill vi förändra.

Något vi funderade på och tog fram Aqua Gustus – Natural flavouring for water. För ett godare och hälsosammare vatten med en mindre klimatpåverkan. Aqua Gustus - Natural flavouring for water är en helt naturlig smaksättning/extrakt som endast innehåller råvaror från växtriket. Såsom extrakt från blommor, kryddor, örter, frukter eller bär, samt extra vitaminer för att ge dig ett smakfullt och hälsosamt vatten. Den är helt fri från kalorier, socker, tillsatser, GMO, onaturliga färgämnen och är dessutom vegansk.

 

2. Vi har ett stort nätverk här på inkubatorn - vem behöver ni komma i kontakt med eller vad behöver ni hjälp med just nu? Om ni behöver hjälp,

vem ska de kontakta hos er?

Vem som helst får kontakta oss, som gillar vår idé och vision. Maila gärna och berätta vad ni tycker till: andreas@aquagustus.com

 

3. Vilket av de globala målen ligger er närmast om hjärtat ❤️?

Vår affärsidé har växt fram med dessa tre mål som utgångspunkt:

BEKÄMPA KLIMATFÖRÄNDRINGARNA - 13

HAV OCH MARINA RESURSER - 14

HÄLSA OCH VÄLBEFINNANDE - 3

1. Vi vill få människor att köpa mindre vatten i butik, och istället dricka det vatten man har i sin kran = leder till mindre koldioxidavtryck (mål 13).

2. Mindre införskaffande av vattenflaskor i plast = leder till mindre konsumtion av plast och i sin förlängning mindre plast i våra hav och natur (mål 14)

3. Vi vill utbilda människor runt att det bästa man kan dricka är vatten, och då ur sin egen kran. Använd gärna Aqua Gustus – Natural flavouring for water, för ett smakfullt OCH vitaminberikat vatten. 3 glas om dagen och du har ditt dagliga vitaminintag samt ett smakfullt vatten (mål 3).

 

Tack för att vi har fått lära känna er bättre!

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page