top of page

Breaking

news

Vinnarna är utsedda i Innovationstävlingen!

Det är inte bara stora internationella organisationer och företag som aktivt kan stödja Agenda 2030, FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Det skapas nya enorma affärsmöjligheter där startups också i hög grad kan vara med och bidra.

Ideon Innovation ville tillsammans med samarbetspartners synliggöra och ge utrymme åt nya innovatörer och främja deras tillträde till den enorma marknad som Agenda 2030 innebär. Därför tog Ideon Innovation initiativet till Innovationstävlingen med fokus på de globala målen. Potentiella vinnare var entreprenörer med tidiga idéer som både har affärspotential och kan bidra till en positiv förändring.

Tävlingen fick ett positivt gensvar med över 60 sökande bolag!

 

"Det stora intresset visar att det finns en otrolig entreprenörskraft i regionen och ett starkt engagemang att hjälpa vår planet med hjälp av smarta och innovativa lösningar. Kvalitén på de bidrag som skickats in har varit väldigt hög och vår jury har haft ett tufft arbete med att välja ut tre vinnare.” - säger Ola Andersson, projektledare för tävlingen.

 

Och vinnarna är:

Repamera Med Repameras kloka lösning minskas mängden avfall för både privatpersoner & företag genom att laga istället för att slänga och köpa nya kläder. Dessutom möjliggör de att människor från andra kulturer blir inkluderade i det svenska arbetslivet.

MyAdventure MyAdventure kämpar mot den globala pandemin av inaktivitet. Med augmented reality och artificiell intelligens ska MyAdventure med sin kommande AR-App få barn och unga att träna, ha kul och nå sitt dagliga mål om 60 minuters fysisk aktivitet som rekommenderas av WHO

Snömoln Produktionen av den mängd mat som slängs varje år motsvarar utsläpp på omkring två miljoner ton koldioxid. Det motsvarar cirka tre procent av de totala utsläppen av växthusgaser i Sverige. Snömoln bygger en datadriven, molnbaserad marknadsplats där beställare och leverantörer genom smarta digitala verktyg får värdefulla insikter om varandras verksamheter vilket resulterar i ett minskat matsvinn.

De tre vinnande projekten tilldelas en plats under 12 månader i inkubatorn Ideon Innovation samt ett bidrag på 100 000 kr. Dessutom får vinnarna tjänster och stöd av samarbetspartners till ett värde av ytterligare minst 100 000 kr.

Initiativtagare och tävlingsansvarig Ideon Innovation

Samarbetspartners

Samarbetspartners

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page