top of page

Breaking

news

Ola Andersson blir ny VD för Ideon Innovation!


Ola Andersson

Efter ett antal år som affärsutvecklare på Ideon Innovation, tar jag nu stolt över VD-rollen efter Anna Branten och tillträder den 1 juni.

Vårt team tackar Anna Branten för hennes djärva och visionära ledning som har fått oss att ta viktiga steg framåt när det bl.a. gäller hållbarhet och jämställdhet. Vår inkubator och våra samarbetspartners har lyckats att öka mångfalden och öppna upp vår miljö för nya målgrupper. Vi har idag fler bolag än någonsin som vill vara en del av inkubatorn vilket visar att vi arbetar rätt. Därför känns det otroligt kul för mig att pausa det egna entreprenörskapet under en tid och kliva in i VD rollen på Ideon Innovation.

 

Mitt fokus kommer ligga på att utöka vår verksamhet lokalt men också våra samarbeten med övriga innovationsaktörer i regionen. Jag kommer också fokusera på samarbetet med Lunds kommun och universitetet så att vi gemensamt kan fortsätta vara ett bra stöd för alla de innovationer som skapas av lokala entreprenörer samt via forskare och studenter som omvandlar forskningsresultat och idéer till nya produkter och tjänster.

 

Jag drivs verkligen av att se entreprenörer lyckas med sina livsverk och har själv drivit egna bolag i princip hela mitt liv vilket gett mig stor förståelse för många av de utmaningar en entreprenör står inför. Jag har under mina 25 år som entreprenör gjort det mesta som start-ups kommer att få uppleva, både det bra och det dåliga. De senaste 10 åren har jag, utöver att vara inhyrd konsult på Ideon Innovation, bl.a. drivit mitt egna IT-bolag, varit med och grundat ett antal start-ups och som affärsängel investerat i en handfull lokala entreprenörer.

 

Anna Branten förblir en del av teamet och jobbar vidare med projektet The Yes Way och vår mission att skapa förutsättningar för nya grupper av entreprenörer att vara med och lösa världens hållbarhetsutmaningar.

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page