top of page

Breaking

news

inkubatorbolaget Spec-Imaging tar in 6,5 MSEK!


Spec-Imaging får in Mellby Gård och dess dotterbolag Feralco som nya delägare via den samägda fonden FMG Circular Invest i en nyemission. Även tidigare delägaren Stena New Ventures deltar. Spec-Imaging ska nu genomföra pilotkörningar, anställa personal och under nästa år lansera sitt första analysinstrument.


Deeptech-bolaget Spec-Imaging AB har en patenterad analysmetod som klarar av att mäta koncentrationer av olika substanser i grumliga vätskor, vilket inte är möjligt med konventionell teknik. Grundtekniken spektrofotometri är en standardmetod för analys, där en ljusstråle skickas genom vätskan och absorberas. Normalt störs mätningen om vätskan innehåller partiklar.

 

– Man behöver inte förbehandla vätskeproverna innan mätning, vilket har fördelen att vår teknik kan användas direkt i procesströmmar i många olika branscher. Just nu är vattenrening mest intressant för oss och vi har just startat en pilotkörning med ett företag i Göteborg, säger William Chaze, medgrundare och vd för Spec-Imaging.


– Det är fantastiskt roligt att se att bra företag fortfarande attraherar investerare i dessa ekonomiskt ansträngda tider. Vi är extra glada att det är ett av Ideons avancerade deeptech- bolag med bakgrund i Lunds universitet som nu får in kapital, säger Anders G Nilsson, vd för Ideon Innovation.

 

Spec-Imaging är grundat av forskare från avdelningen för förbränningsfysik vid LTH i Lund och medlem i Ideons inkubator.

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page