top of page

Breaking

news

nyheter för investerare

Investera i några av de mest lovade startup bolagen i Skåne och Europa

Ideon Innovation sätter tillsammans med Minc under våren 2021 upp ett investeringsbolag för affärsänglar, Fast Track Capital III (FTC3), uppföljaren till Fast Track Capital II AB, som investerade 2019-vår 2021. Statliga riskkapitalbolaget Saminvest matchar det privata kapitalet med ett upp till lika stort belopp. Fast Track Capital III ger affärsänglar möjlighet att med en relativt liten kapitalinsats bli delägare i ett stort antal lovande startups. Investerarna får dessutom möjlighet att göra ytterligare direktinvesteringar i de bolag de finner mest intressanta.

 

Dubblad följdinvestering

Saminvest erbjuder erfarna affärsänglar en möjlighet att skriva saminvesteringsavtal med Saminvest som innebär att investerarna följdinvestering matchas med lika mycket kapital, dvs investeringen i bolaget dubblas. För detta får investerarna del i Saminvests vinst.

 

Ett starkt nätverk av investerare

Med Fast Track Capital III ges både nya och erfarna investerare möjlighet att investera i ett antal lovande tidiga bolag. På så sätt sprider man risken och lär känna ett antal bolag som man kanske i ett nästa steg vill investera i eller på annat sätt stötta.

För en ny investerare erbjuder FTC3 en unik möjlighet att komma i gång att investera i startups och få tillgång till både ett starkt flöde av lovande och kvalitetssäkrade bolag och bli en del av ett ekosystem av startups och investerare.


Ideon Innovation och Minc arbetar aktivt för att öka antalet kvinnliga investerare och har som mål att minst 35 % av investerarna i FTC3 skall vara kvinnor.


Vill du veta mer, kontakta någon av oss:

Jeanette Andersson, VD Minc, jeanette@minc.se, tel 0733-181982

Ida Herbertsson, portföljansvarig FTC, ida@minc.se, tel 0709-130822

Anders Nilsson, VD Ideon Innovation, an@ideoninnovation.se, tel. 0701-405308

Rickard Mosell, Investeringsansvarig Ideon Innovation, rm@ideoninnovation.se, tel. 0709-708876

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR
bottom of page