Breaking

news

Välkommen Anders Nilsson, ny VD för Ideon Innovation!


Anders Nilsson har utsetts till ny vd för Ideon Innovation. Anders kommer närmast från Region Skånes innovationsbolag Innovation Skåne där han utvecklat området hållbar mobilitet och arbetat med strategifrågor.


Tidigare har han bland annat varit affärsområdeschef Inkubation på Almi Företagspartner och Senior Vinnova Wallenberg Fellow på Nordic Innovation House i Palo Alto. 

Anders tillträder som VD den 1 april. Han efterträder Ola Andersson som går vidare till ett nytt uppdrag för Malmö Stad där han kommer att arbeta med Malmös innovationsstrategi och utveckling av stödsystemen för tidiga bolag.

 

- Jag började min bana som affärsutvecklare på Ideon Innovation redan 2006 och har följt inkubatorns fantastiska resa från Erikssons gamla baracker till den starka och breda inkubator den är idag, och som ständigt utvecklas och hamnar högt i rankingen bland Sveriges inkubatorer. Jag ser fram emot att ta vid och fortsätta utveckla och leda inkubatorn till ett självklart val för tidiga tech-startups och skapa ännu bättre förutsättningar för entreprenörer att bygga fantastiska bolag över hela världen, med utgångspunkt i Lund, säger Anders Nilsson.

 

”Ideon Innovation är en av Lunds viktigaste tillväxtmotorer och har sedan starten 2004 haft över 300 företag i inkubatorn. Anders starka nätverk och specifika kompetenser inom företagsutveckling och innovation, passar väldigt väl in hos oss. Vi önskar Ola lycka till och riktar ett stort tack för de nästan 10 år som vi fick möjlighet att arbeta tillsammans. Nu ser vi fram emot att arbeta vidare med den framtida utvecklingen av Ideon Innovation tillsammans med Anders ” säger styrelseordförande Rickard Mosell.

TOPPNYHETER
Archive
TAGGAR